Kuru Barbunya

Kuru Barbunya Yemeği Tarifi

Kuru Barbunya Nasıl yapılır?

 Tarifime başlamadan önce kendi mahsulümüz demeden edemiyeceğim !. Antalya ‘nın Alanya ilçesinde Yaylalarda yetişen beyaz barbunya ve kesinlikle özenli yetiştirilmiş , hiçbir şekilde fabrika gübresi kullanılmamış . Süper lezzetli Kuru Barbunya yemeğimiz.

Kuru Barbunya için malzemeler:

3 su bardağı barbunya

1 çay tabağı dolusu kıyma

1 orta boy kuru soğan

domates salçası

domates

tyz, karabiber

sıvı yağ

Kuru Barbunya

Yapılışı:

Kuru Barbunya yı bir gece önceden ılık suyla ıslıyoruz. Ertesi gün Ayıklıyor ve süzüyoruz. Tenceremize ince ince doğradığımız kuru soğanı ve sıvı yağı ekliyor soteliyoruz. Kuru Barbunya için kıymamızıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymamız kavruldukdan sonra domatesimizide küp küp doğruyor beraber kavuruyoruz.Domates salçamızı , Kuru Barbunya yı  da ekleyip karıştırıyor , tuz , karabiber , gerekirse pul biber ekliyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar ılık su ekleyip kapağını kapatıyoruz.

Not: Barbunyaları akşamdan ıslatırken ılık su kullandığımız için .Pişirirkende Ilık kullanıyoruz. Bunu lütfen aklınızda bulundurun. Soğuk suyla ıslatsaydık soğuk su eklemeliydik. Barbunyalar sertleşmez ve daha iyi pişer. Kuru fasulye de olduğu gibi. 

Düdüklü tencerede düdük ötdükden 10 dakikada sonra  pişer.Normal çelik tencerelerde en az 30 dakika kağağını açmadan kısık ateşde pişirmenizi öneririm. Kuru Barbunya  mız artık pişdi. Pirinç pilavı birde karışık turşu eşliğinde servise ne dersiniz. Afiyet olsun.

Kuru Barbunya 

 

 

 

 

 

 

 

About these ads

About yemek tarifleri oktay usta

Oktay ustanın yeşil elma proğramında hazırladığı resimli ve videolu yemek tarifleri
Bu yazı Ana Yemekler, Genel, Sebze Yemekleri içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Kuru Barbunya için 7 cevap

  1. nursevin dedi ki:

    Muhteşemdin . barbunyam.

  2. şengül dedi ki:

    bencede muhteşem görünüyo elinize sağlık nursevin hanım

    • nursevin dedi ki:

      Teşekkürler. yani sende arkasında öyle bir tarif yükledinki. İçim yandı. çok canım çekti. Yaaa:) (

  3. iremnur dedi ki:

    ellerine sağlık nursevin abla çok güzel görünüyor ben kuru barbunyayla hiç yapmadım her sene taze barbunya derin dondurucuya koyarım..eşim kuru barbunyadan yapınca yemiyor

  4. uyar uyaroğlu dedi ki:

    Çokgüzel benim eşimde barbunyanın ne kurusu ne tazesini yemez ben çok severim misafirime kendime hep yaparım ellerine sağlık Arkadaşım

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s