Karnıbahar Kızartması

Karnıbahar Kızartması:

şu sıralar yavaş yavaş karnıbaharın mevsimi geçmeye başlasa da evde bulunanları ziyan etmemek gerek.kızartmaları seviyorsanız,hele hele karnıbaharı seviyorsanız bu tarife kulak verin. karnıbahar kızartması çok alternatifi olan bir yemek çeşididir. ister akşam yemeğinde ister sabah kahvaltısında,istediğiniz vakitte atıştırmalık olarak bile severek tüketebilieceğiniz bir yemek şekli.herkesin nasıl yaptığını bilemem. her yiğidin yoğurt yeyişi farklıdır hesabı buyrun size kendi karnıbahar kızartması tarifim:

Karnıbahar Kızartması

Karnıbahar Kızartması

karnıbahar kızartması için malzemeler: 

  • bir adet orta boy karnıbahar
  • bir kase mısır unu
  • iki adet çırpılmış yumurta
  • yarım tencere su
  • kızartmak için sıvıyağ

üzeri için:

  • çırpılmış sarımsaklı yoğurt
  • kırmızı pul biber

Karnıbahar Kızartması tarifi:

orta boy karnıbaharımızı parçalayıp yıkadıktan sonra yarım tencereye suyun içine alıyoruz. su kaynamaya başladıktan beş on dakika sonra karnıbaharları çıkarıp suyunu süzdürüyoruz.yayvan bir kaseye mısır ununu alıyoruz. ayrı bir kaseye de çırpılmış yumurtayı koyuyoruz. bahartlı sevenler yumurtaya istedikleri baharatları ekleyebilirler. öylede güzel olur.suyu süzülen karnıbaharları önce yumurtaya batırıp sonrada mısır ununa buluyoruz. ardından kızgın yağda her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz.

Karnıbahar Kızartması

Karnıbahar Kızartması

karnıbaharlar kızardıktan sonra üzerine peçete serdiğimiz bir tabağa alıp üzerine yoğurt dökerek  servis ediyoruz. işte karnıbahar kızartması hazır.

karnıbahar kızartması herkesin yapabileceği kolay, basit ama lezzetli bir tariftir.tabi dikkat edilmesi gereken noktalar var.öncelikle benim gibiyseniz dikkat edin: karnıbaharları kızartıyoruz. kolumuzu ya da başka yerimizi değil.bu hassas  bir nokta kızgın tavanın başında dikkatli olalım lütfen.

dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta: eğer karnıbaharı bu şekliyle sarımsaklı yoğurtla servis edeceksek karnıbaharın biraz soğumasına izin verin ki yoğurdun tadı bozulmasın.

Karnıbahar Kızartması

Karnıbahar Kızartması

 

karnıbahar kızartması tarifimi beğeneceğinizi umarak şimdiden herkese kolay gelsin ve karnıbahar kızartması afiyet olsun diyorum.

About these ads

About yemek tarifleri oktay usta

Oktay ustanın yeşil elma proğramında hazırladığı resimli ve videolu yemek tarifleri
Bu yazı Ana Yemekler, Aparatifler, Genel, Kızartmalar, Sebze Yemekleri içinde yayınlandı ve , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s